בנק מזרחי טפחות הינו גוף פיננסי מוכר ובעל מוניטין אשר עוסק במתן שירות בנושאים בנקאיים רבים, כמו שוק ההון, מט"ח, בנקאות פרטית ועסקית, הלוואות, פיקדונות וגם הלוואות דיור. האיחוד של בנק מזרחי עם טפחות, אשר עסק באופן ייחודי בתחום המשכנתאות, תרם לניסיון והיכולת להתמודד עם לקוחות מכל הסוגים ושכבות האוכלוסייה.
מסלולי הלוואות משכנתא של בנק מזרחי טפחות
בנק מזרחי טפחות ידוע במומחיות שלו לגבי ענף המשכנתאות לאורך השנים וניתן לקבל בו את כל מסלולי המשכנתא הנפוצים והמשתלמים בישראל. הבנק אף מנהל את תחום המשכנתאות בשביל בנקים אחרים, כמו בנק יהב, אשר נמצא חלקית בבעלותו. פקידי המשכנתאות בבנק הם מנוסים ובעלי ידע רחב בטיפול סוגיות רבות לגבי הלוואות דיור. נסקור מספר מסלולים קיימים בבנק ונציין את היתרונות והחסרונות שלהם נכון להיום.
- מסלול משכנתא צמוד למט"ח – במקרה זה, המשכנתא תלויה באופן ישיר בשער החליפין של השקל מול המטבע הזר הספציפי (אירו, דולר, ין יפני). במידה והשקל נופל באחוז אחד מול המטבע הזר (יכול לקרות במהלך יום אחד), הרי שהמשכנתא תתייקר באחוז אחד גם כן – סכומים שיכולים להתבטא בעשרות אלפי שקלים. בגלל התנודות הגבוהות של שער החליפין, יש כאן סיכון גבוה מאד ללווים שמקבלים את משכורתם בשקלים. לעומת זאת, המסלול מתאים מאד למקבלי שכר במטבע זר, אשר שער החליפין אינו משפיע עליהם.
הריבית של ההלוואה היא ריבית ליבור בין בנקאית שנקבעת פעם בחצי שנה וזוהי גם נקודת היציאה, בה לא צריך לשלם קנס על פירעון מוקדם. בהתאם להגבלות בנק ישראל, ניתן לקחת את מסלול המשכנתא רק עד גובה של שליש מסכך סכום המשכנתא (עד לתקופה של שלושים שנה).
- מסלול משכנתא צמוד עם ריבית משתנה כל חמש שנים – במקרה זה, ההחזרים החודשיים של הלווה תלויים בשני הפרמטרים המקרו כלכליים העיקריים, שהם הריבית במשק ומדד המחירים לצרכן. אולם, בזמן שהמדד משתנה כל אמצע חודש, הריבית תתעדכן רק פעם בחמש שנים, מה שנותן יותר יציבות וביטחון ללווה. גם אם יש תנודות גדולות בריבית תוך כדי חמש השנים, לא יהיה שינוי לגבי הלווה. יש לו זמן מספק להתכונן לנקודת העדכון של הריבית העתידית.
לעומת היציבות היחסית בריבית, מדד המחירים לצרכן עלול לייקר את המשכנתא לאורך טווח ארוך וזאת מכיוון שהאינפלציה כמעט תמיד חיובית (חוץ ממצבים יוצאי דופן כמו בשנתיים האחרונות). מכיוון שכך, ישנו אינטרס ללווה לסגור את המשכנתא במסלול זה מהר ככל האפשר. יש לציין, כי נקודת העדכון של הריבית היא גם בדיוק הזמן המתאים לפרוע, במידת הצורך, את המשכנתא בלי שום קנס יציאה – בכל זמן אחר, הלווה חשוף לקנס במקרה של הפרשי ריבית לרעת הבנק. הסכום המקסימאלי במסלול זה הוא שני שליש מגובה המשכנתא.
- מסלול משכנתא לא צמוד עם ריבית משתנה כל חמש שנים – אופציה זו דומה למסלול הקודם שכתבנו עליו, אך כאן למעשה אין הצמדה למדד ולכן הלווה, באופן תיאורטי, אינו בעל אינטרס לסגור אותו כמה שיותר מהר – אין התייקרות הדרגתית בגלל האינפלציה. צריך לציין, שגם כאן ישנן נקודות יציאה כל חמש שנים, בהן ניתן לבצע פירעון מוקדם ללא קנס. הריבית ההתחלתית במסלול זה תהיה גבוהה יותר מהמסלול הצמוד וזאת בגלל היציבות הגדולה יותר של הלווה הפוטנציאלי.
במקביל ניתן גם לנסות ולקבל משכנתא מגופים חוץ בנקאים המתמחים בתחום זה, ואף קיימת גם אופציה למוגבלים בחשבון הבנק.
ישנם עוד מסלולים רבים במסגרת תחום המשכנתאות במזרחי טפחות, עליהם ניתן לברר בסניפים השונים ברחבי הארץ. כמו כן, במידה ואתה מעוניין, אנו בפורטל מאזן משכנתא נשמח לקשר אותך עם אנשי מקצוע אשר ייעצו לך בנוגע לאפשרויות הקיימות. השאר את הפרטים האישיים שלך בעמוד זה ואנו נדאג ליצור קשר טלפוני במהירות האפשרית.